כניסה
למנויות
צרו קשר

קינואה עם בצל, פטריות, ערמונים ועדשים שחורות של מיקי

קינואה עם בצל, פטריות, ערמונים ועדשים שחורות של מיקי

רכיבים:
 
1  כוס קינואה

2 כוסות עדשים שחורות (רצוי להשרות אך לא חובה)

1 חבילת ערמונים בוואקום (חבילה של 100 גרם)

1 בצל קצוץ

1 חבילת פטריות שמפניון

1 כף חמאת אגוזי לוז או חמאת שקדים (לא חובה)

חופן פטרוזיליה שטוף וקצוץ + 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים - לקישוט בהגשה

תיבול: מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט

 
אופן הכנה:

מתחילים בהכנת הקינואה והעדשים השחורות: 

שוטפים היטב את הקינואה ואז קולים על מחבת עד שיש ריח אגוזי, מוסיפים 2 כוסות מים חמים - מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה, מכסים ומשאירים ל 18 דקות בישול.

במקביל מכינים את העדשים - מבשלים במים ללא מלח, אני מוסיפה מים רותחים וגרידת לימון ומרתיחה מבשלת 20 דקות ואז מסננת.

 

מטגנים את הבצל עם כף שמן ובמידת הצורך אני מוסיפה מים לאידוי וממשיכים עד שהבצל נהיה שקוף ואז מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כ 3 דקות, מוסיפים את הערמונים הקצוצים ומתבלים.

מוסיפים את הקינואה המבושלת והעדשים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

בשלב זה ניתן להוסיף את חמאת השקדים או חמאת אגוזי לוז ולערבב היטב.

בהגשה נוסיף את הפטרוזיליה וגבעולי הבצל הירוק.

 
איך נתייחס:

ארוחה שווה וטעימה - עם תוספת סלט יש לנו ארוחה מקדמת הצלחות וטעימה!

לכל 2 כוסות נתייחס כ 3 מנות חלבון + מנת פחמימה + מנת שומן.

אפשר להתייחס לחצי כוס כמנת פחמימה

 
להאמין. לפעול. להגשים.